Topplacering til Theodor Linde

Det var lige ved og næsten, at det blev til dansk sejr til Theodor Linde, men irske Diarmuid Howley kom lige i vejen og i EY Cup var Caroline Knudsen igen uslåelig

Velhaven Byg og Anlæg CSI3* Big Tour i 145 cm løb torsdag aften af stablen i Jyske Bank Boxen, og det var så tæt på en dansk sejr. Kun 15 bedste af de i alt 86 deltagende ryttere ville kvalificere sig direkte videre til lørdagens Grand Prix, så der var meget på spil. I Big Tour klassen i morgen, vil resten af rytterne kunne kvalificere sig, men her er der tale om en 150 cm over to runder for nogle af ekvipagerne, så det vil tage flere kræfter ud af hestene, hvis de skal gå både den klasse og lørdagens Grand Prix.
Det var også lige præcis med lørdagens Grand Prix i tankerne, at Theodor Linde valgte at give den god gas i dagens klasse, hvilket gav ham en velfortjent andenplads – hør ham fortælle mere om sin tur i videoen herunder.

Det blev Diarmuid Howley der med Be Aperle VA e. Clarimo/Concerto II, der tog sejren, efter at det lykkedes at ride fejlfrit og stoppe tiden på 28,74 sekunder. Hvilket kun var ganske lidt hurtigere end Theodor Linde, der fik stoppet tiden på 28,93 sekunder. Derfra var der lidt mere afstand mellem rytterne. Tredjepladsen gik til Teike Carstensen med Greece e. Mylord Carthago/Quinar Z og lige efter kom ikke mindre end to ryttere på fjerdepladsen. Det lykkedes både Rolf-Göran Bengtsson og Diarmuid Howley på sin anden hest Absolute du Mio e. Mylord Carthago/Cylverado d’Inxent at stoppe tiden på 29,68 sekunder.
Yderligere fire danske ryttere blev placeret i klassen. Ottendepladsen gik til Zascha Nygaard Lill, 11. pladsen til Rikke Haastrup, 17. pladsen til Torben Frandsen og René Ulvsbjerg indtog 19. pladsen.

Endnu en sejr til Caroline Knudsen

Danskerne har indtil videre været enormt godt ridende i EY Cup for U25 rytterne. Klassen i dag var en speedklasse i 140 cm. I går gik sejren til Caroline Knudsen foran Amalie König og med Kamilla Ladefoged Rasmussen på tredjepladsen, og i dag så top tre ikke anderledes ud. Den eneste forskel var at Amalie og Kamilla lige byttede plads med få 100-dele af et sekund.

Det har både i dag og i går været ombord på Landlyst Callicon e. Dicapo/Coronado (opdr. Karina Prinds), at Caroline Knudsen har snuppet sejren foran sine konkurrenter. Med en tid på 54,93 sekunder var hun urørlig for de andre ryttere. Den rytter der kom tættest på var Kamilla Ladefoged Rasmussen med Chico Z e. Clinton/Quantum, efter at hun krydsede målstrejen i tiden 59,47 sekunder og lige i hælene på hende kom Amalie König med Jorsinaa e. Arezzo VDL/Indoctro, hvilket betød at der blev gjort rent bord endnu engang fra danskernes side. I klassen lykkedes det også Jacob Theodor Schmidt at placere sig med avlshingsten Commarron Z e. Comme Il Faut/Coronado samt Ceilie Kjær med Las Vegas e. Zirocco Blue/Ultimo.
På lørdag går EY CUP U25 tour kl. 11.00 i Dansk Hesteforsikring Arena E, og denne gang er det en Grand Prix på 145 cm.